امروزه اهمیت ذخیرهسازی آب بسیار بالا رفته است. از این جهت، روشهای گوناگونی برای ذخیرهسازی آب پیشنهاد میگردد که یکی از این روشهای استفاده از مخزن هوایی است. ما در این مطلب، قصد داریم در خصوص تانکر، منبع یا مخزن آب هوایی، انواع آنها بر اساس جنسهای مختلف، شکل و لیتراژهای متفاوت صحبت کنیم.
همانطور که در بالا اشاره شد؛ نصب مخزن آب در ارتفاع بلند در بسیاری از موقعیتها انجام میشود. زیرا از این طریق افزایش فشار آب برای رسیدن به واحدهای مسکونی و صنعتی به ویژه در زمان قطع برق حفظ میشود. جنس بیشتر مخازن آب هوایی از فلز است که به مرور زمان زنگ میزند و باعث طعم گرفتن آب داخل آن میشود. از این رو، باعث میشود نسبت به تعمیر و تعویض آن اقدام کنند. امروزه مخزن پلی اتیلن نیز میتوانند به عنوان مخزن هوایی استفاده شوند. مخازن شرکت تهران پلیمر یارا دارای لایههای مختلف هستند که خاصیت ضد جلبک و ضد اشعه UV را شامل میشوند و به همین دلیل به آنها مخزن آنتی باکتریال هم گفته میشود. مخازن ذخیره سازی هوایی به طور کلی از سه قسمت تشکیل میشوند. بدنه مخزن، پایههای نگه دارنده و زیر بنای مخزن اصلیترین بخشهای این محصول است.
در عکس زیر به صورت یکجا می توانید تمام انواع مخزن های هوایی را در یک عکس مشاهده کنید.
مخازن ذخیره سازی آب هوایی شامل ۵ نوع هستند:
از این مخازن میتوان به عنوان مخزن آب خانگی هم استفاده کرد و با توجه به افزایش جمعیت و کم آبی این نوع مخزن بسیار پر کارآمد است. مخازن هوایی در حجمهای مختلف برای تامین آب استفاده میشود، لازم به ذکر است برخی از مخازن بزرگ هوایی قادر هستند آب یک شهربزرگ را تامین کنند.
مخزن هوایی فلزی معمولا به دو صورت رو باز و رو بسته طراحی میشود.
این نوع از مخازن برای ذخیره سازی آب مورد نیاز ، به عنوان مخزن آب مناسب کشاورزی و مخزن آتش نشانی و… استفاده میشود.
این نوع از مخازن برای ذخیره سازی آب شرب استفاده میشود.
این نوع از مخازن همانطور که از نامش پیداست از جنس بتن بوده و به دو نوع استوانهای و قابی شکل تقسیم می شوند. از ویژگی بارز آن میتوان به مقاومت در مقابل مواد شیمیایی اشاره داشت.
این مخازن دیگر مشکلاتی مانند زنگ زدگی، بوی و مزه بد آب در مخزن فلزی را ندارد و مقاومت خوبی در برابر دما، نور خورشید، جلبک و باکتری از خود نشان می دهند. اما تفاوت مخزن پلی اتیلن و فلزی نسبت به کاربردی که از آنها مورد نیاز است ، متفاوت در نظر گرفته میشود.
این نوع از مخازن، همانطور که از نامش پیداست از جنس چوب است و کاربرد این مخازن در کشورهای مختلف یکسان نیست و در ایران استفاده نمیشود، اما در آمریکا به وفور یافت میشود.
مزیت استفاده از این نوع مخزن سبکی این مخزن، نسبت به نمونه های فلزی و بتنی است. همچنین این مخازن در برابر زنگ زدگی و جلبک مقاوم است.
حجم و ارتفاع مخازن آب هوایی با همدیگر متفاوت است. و حجم آن از ۲ متر مکعب تا ۵۰۰ متر مکعب ارتفاع از ۶ الی ۶۰متر می باشد.
یک نکته مهم که در مخزنسازی هوایی باید به آن توجه کرد ، احتمال یخ زدگی مخزن است. به این دلیل که مخازن هوایی از هر طرف در معرض جریان هوا است. برای جلوگیری از یخ زدگی آب مخزن، مخازن هوایی با کاور پوشیده می شود. برای طولانی شدن عمر مخازن هوایی باید حداقل سالی یکبار نسبت به شستشوی مخزن آب اقدام کرد و رسوبات و املاح تهنشین شده در مخزن تخلیه شود. توصیه می شود که نصب مخزن هوایی، کاملا به متخصصین سپرده شود تا از بروز مشکلات قابل پیش بینی در آینده جلوگیری شود.
مخزن هوایی عمدتاً از ۳ پایه و ۴ پایه و ۶ پایه و از جنس فولاد است. قبل از خرید و نصب مخزن هوایی ، محاسبه حجم آب مخزن مهم است و در اختیار داشتن آمار دقیق از موقعیت ضروری است. محاسبه حجم مخزن با توجه به شکل و حجم مخزن ، دارای یک ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی است که ظرفیت اسمی به مخزن و ظرفیت واقعی به میزان لیتراژ آب موجود در آن اختصاص پیدا میکند.
بله ، این امکان وجود دارد. با ایجاد پایه متناسب با نوع مخزن آب پلیمری می توان انواع مخزن پلی اتیلن بر روی پایه نصب کرد. بیشترین مخازنی که برای مخزن هوایی به کار گرفته شده است مخزن آب ۵۰۰۰ لیتری عمودی کوتاه، مخزن آب ۱۰۰۰۰ لیتری و مخزن ۲۰۰۰۰ لیتری بوده است.
مشاوره خرید
ارسال به سراسر کشور
10 سال گارانتی
15 سال خدمات
تضمین بهترین کیفیت
مشاوره خرید
ارسال به سراسر کشور
10 سال گارانتی
15 سال خدمات
تضمین بهترین کیفیت