بررسی دلایل بوی بد آب مخزن (+4 روش جلوگیری)

نویسنده : پویا حیدرپور
بروز رسانی : ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
دلیل بوی بد آب مخزن

دلیل بوی بد آب مخزن می‌تواند متفاوت باشد؛ ساختار مواد پلی اتیلن به گونه‌ای است که امکان تغییر مزه و طعم آب در مخزن آب وجود ندارد، اما در برخی شرایط، به دلیل عدم پیروی از استانداردها و استفاده از متریال‌های نامرغوب در ساخت مخازن و یا آلوده شدن آب داخل مخزن، شاهد تغییر مزه و طعم آب هستیم که ممکن است سلامت آب آشامیدنی را نیز به خطر بیندازد و در مواردی حتی باعث سرطان شود، به همین دلیل، حفظ کیفیت در تولید مخازن پلی اتیلن بسیار مهم است. در این مقاله برخی از دلایل ایجاد بوی بد آب مخزن و راههای جلوگیری از آن را بررسی می‌کنیم.

دلایل بوی بد آب مخزن پلی اتیلن

عدم رعایت استاندارد در تولید مخازن پلی اتیلن

مخازن پلی اتیلن به دلیل استفاده از ماده پلی اتیلن (HDPE) با چگالی بالا در زمان ساخت، دارای مقاومت بسیار بالا در برابر سرما و گرما، مقاوم در برابر رطوبت، دارای طول عمر بالا و ضد ضربه هستند. مخازن آب آنتی باکتریال که اولین بار توسط شرکت تهران پلیمر یارا در ایران تولید شده است؛ دوستدار طبیعت، ضد باکتری و با خاصیت فود گرید تولید می‌شوند که در نتیجه امکان ورود باکتری و میکروب به داخل آنها از بین می‌رود.

تفاوت مخزن پلی اتیلن و فلزی در آنتی باکتریال بودن آنهاست که با استفاده از مواد نانو در زمان تولید ، امکان پذیر می‌شود. مخزن یا منبع سه لایه ضد جلبک در برابر تابش نور خورشید تا درجه بالایی قابلیت نگهداری مواد داخل خود مانند آب را دارد.

اما استفاده از مواد بی کیفیت پلی اتیلن به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و مواد دسته دوم برای قیمت پایین‌تر محصول نهایی، خطرات احتمالی آلودگی آب را بسیار بالا می‌برد. تولید کنندگانی که به سمت استفاده از مواد بی کیفیت و درجه دو می‌روند، باعث ایجاد مشکلات جبران ناپذیر برای سلامت افراد می‌شوند و از آگاهی آنها سوء استفاده می‌کنند که در نتیجه‌ی نامطبوع بودن آب مخزن و بیماری‌های مختلف را در پی دارد، بنابراین در زمان خرید مخزن، باید از اعتبار و صحت اطلاعات مندرج بر روی آن مطمئن شوید.

آیا بازیافت مخزن پلی اتیلن می‌تواند دلیل بوی بد آب مخزن باشد؟

مخازن پلی اتیلن قابل بازیافت هستند و تولید کنندگان در برخی شرایط، از این موضوع سوء استفاده می‌کنند. شیوه صحیح بازیافت مخازن پلی اتیلن به این شکل است که ابتدا آنها را ضد عفونی می‌کنند و سپس در زمینه نگهداری از مواد شیمیایی و مضر برای انسان و طبیعت استفاده می‌شوند.

کپک‌ها و جلبک‌ها

قرار گفتن مدام در برابر نور خورشید باعث ایجاد کپک و جلبک در داخل مخزن می‌شود که می‌تواند دلیل بوی بد آب مخزن باشد. این مشکل از قدیم برای مصرف کنندگان مخازن فلزی بسیار آشنا است، اما ایجاد جلبک در مخازن پلاستیکی پلی اتیلن، امری متداول و رایج نیست و باعث تغییر طعم و مزه آب درون مخزن می‌شود. مخازن آنتی باکتریال به خودی خود در برابر ایجاد جلبک در داخل مخزن مقاوم هستند، اما به طوری کلی روش‌های مختلفی برای از بین بردن جلبک در مخازن وجود دارد.

ورود غذا یا کثیفی به داخل مخزن

ممکن است تکه‌ای اضافی مانند: تکه پلاستیکی، غذا، ماده شیمیایی و یا آلودگی به داخل منبع آب وارد شود، در این شرایط باید توجه داشته باشید که طبق دستورالعمل‌های درست، اقدام به تمیزکاری و شستشوی مخازن پلی اتیلن کنید و این فرآیند شستشو را در بازه زمانی مشخص تکرار کنید. برای خنک نگه داشتن مخزن در فصل گرما (تابستان) نیز روش‌های متعددی وجود دارد که در برخی شرایط دانستن آنها ضروری می‌شود.

ads
معرفی ۴ روش افزایش طول عمر مخزن آب پلی‌اتیلن (پلاستیکی)

چگونه مخزن پلی اتیلن را تمیز کنیم؟

تمیزکاری مخزن آب به صورت مرتب (حداقل سالی یکبار)، از جمله موارد مهمی است که به حفظ و نگهداری مخزن آب کمک می‌کند. تانکرهای آب پلاستیکی در چندین مرحله شستشو داده می‌شوند که تخلیه مخزن و ضدعفونی نیز شامل آنها می‌شود.

اتصالات لوله کشی

کیفیت پایین آب ورودی مانند شیلنگ‌های باغ به داخل مخزن، وجود رسوبات، آهک و ذرات آلوده دیگر در آب می‌تواند آلودگی و میکروب‌ها را به داخل مخزن آب هدایت کند و باعث ایجاد بوی بد آب مخزن می‌شود. در زمان نصب اتصالات و تجهیزات، بررسی موارد مختلف مانند فیلترهای پیش تصفیه و تصفیه کننده‌های قبل از ورود آب به مخزن باید به خوبی بررسی شود.

خـلاصـه مـقـالـه :
دلیل بوی بد آب مخزن می‌تواند متفاوت باشد و عوامل مختلفی مانند نوع جنس ماده پلاستیکی بکار رفته در زمان تولید، یا ایجاد شدن جلبک در اثر نور خورشید، می‌تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع آب باشد. اما در این مقاله به بررسی ۴ مورد از عواملی که باعث بوی بد مخزن پلی اتیلن می‌شوند و همینطور راههای جلوگیری از آن پرداختیم.

دلیل بوی بد آب مخزن چیست؟

استفاده از مواد نامرغوب در زمان تولید مخزن
کپک و جلبک
تکه‌ای پلاستیک، غذا یا کثیفی
شیلنگ‌های باغ و لوله کشی

Rate this post
به اشتراک بگذارید :
share Telegram
share WhatsApp
share Eitaa
share Soroush
author
تیم تحریریه تهران پلیمر یارا

این تیم ، متشکل از نویسندگان باتجربه و متخصص در صنعت پلیمر است که به صورت تخصصی به نگارش مقالات و مطالب کاربردی در صنعت پلیمر و قالب گیری دورانی می پردازد. در مقالات خود سعی کردیم دانستنی های زیادی در خصوص انواع مخزن، منبع و وان های پلی اتیلن یا پلاستیکی آموزش دهیم.

برچسب ها :
۲ پرسش و پاسخ
  1. سعیدی - شهریور ۱۴۰۳

    من ۴ تا کولر آبی در پشت بام طبقه سوم دارم وبعلت کم بودن فشار آب به ناچار از پمپ استفاده می‌کنیم ومتاسفانه برای تامین آب کولرها پمپ همیشه درحال کار کردن میباشد وبه همین علت مشکلاتی برای من بوجود آورده است،چه راه حلی وجود دارد

  2. تهران پلیمر یارا - شهریور ۱۴۰۳

    سلام وقت بخیر
    دائم کار کردن پمپ به مرور باعث آسیب و خرابی پمپ میشه.
    بهتره از مخزن ذخیره و منبع انبساط روی پشت بام استفاده کنید.

  3. حمید رسمی - تیر ۱۴۰۳

    سلام
    درصورت تخلیه مخزن بعلت قطعی آب لوله کشی ،پمپ کارمیکند یا مکانیزمی برای جلوگییری از کا ر هرز آن وجود دارد

  4. تهران پلیمر یارا - تیر ۱۴۰۳

    سلام وقت بخیر
    با توجه به فرمایشتون، فلوتر(شناور) برقی رو جایگزین فلوتر مکانیکی فعلی کنید مشکلتون حل میشه.