نصب مخزن آب برای یک واحد مسکونی به صورت مستقل

نویسنده : پویا حیدرپور
بروز رسانی : ۲۸ تیر ۱۴۰۳
نصب مخزن آب برای یک واحد مسکونی

نصب مخزن آب در منزل شخصی و تک واحدی، یک روش قابل اجرا برای افزایش فشار آب است. در بسیاری از ساختمان‌ها که توافق بین ساکنین طبقات مختلف، برای نصب پمپ یا مخزن به وجود نمی‌آید، می‌توان از این راهکار برای نصب مخزن آب به صورت مستقل در یک واحد مسکونی استفاده کرد و در صورتی که رضایت دیگر همسایه‌ها باشد، هیچ‌گونه منع قانونی ندارد.

آیا می‌توان برای تک واحدی، به صورت مستقل، مخزن آب نصب کرد؟

افرادی که در طبقات بالای ساختمان سکونت دارند، در روزهایی از سال با مشکل افت فشار آب ساختمان روبرو می‌شوند. این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما اصلی‌ترین دلیل آن کمبود منابع آبی کشور است. مشکل کمبود آب در بسیاری از شهرها و مناطق کشور تاثیر گذاشته و افراد برای آبرسانی بهتر به طبقات، راهکارهای مختلفی را در پیش می‌گیرند.

از راهکارهای مرسوم برای حل مشکل افت فشار آب در ساختمان، نصب مخزن و پمپ آب است که طبق قانون نظام مهندسی در تمامی ساختمان‌ها قرار دارد، اما به دلیل کم شدن آب در مناطق مختلف کشور، ساکنین ساختمان‌ها نیاز پیدا می‌کنند تا مخزن و پمپ آب را تقویت یا تعویض کنند.

در برخی از این شرایط، ساکنین یک ساختمان برای تهیه و خرید پمپ آب جدید به توافق نمی‌رسند. به همین دلیل، معمولا مسائلی بین ساکنین طبقات بالاتر و طبقات اول و دوم به وجود می‌آید که بعضا ممکن است غیر قابل حل باشد. بنابراین نصب مخزن آب در یک واحد مستقل، می‌تواند یک راهکار مناسب برای حل مشکل باشد.

نصب منبع آب برای یک واحد آپارتمانی

نصب مخزن آب برای یک واحد مسکونی در آپارتمان، به مراتب پیچیده و سخت‌تر از واحد‌های ویلایی است. برای نصب مخزن مناسب در واحدهای ویلایی، تعداد اعضای خانواده را باید در نظر گرفت که طبق استاندارد مصرف؛ به ازای هر ۴ نفر، یک مخزن ۲۵۰ لیتری، کافی است.

برای نصب مخزن آب در آپارتمان؛ ابتدا لازم است تا قابلیتِ تفکیک شدن کنتورهای آب ساختمان را بررسی کنید. به طور کلی دو نوع کنتور در ساختمان‌ها نصب می‌شود:

  1. کنتور مشاع
  2. کنتور تفکیک شده

اگر کنتور مشاع باشد، قادر به نصب بیش از یک مخزن آب در ساختمان نخواهید بود. در این شرایط، به طور مثال: اگر ۸ واحد مسکونی در یک آپارتمان وجود داشته باشد؛ باید یک مخزن ۲۰۰۰ لیتری (۸x۲۵۰) برای تمامی واحدها در نظر گرفت.
اما اگر کنتور آب به صورت تفکیک شده باشد و امکان نصب مخزن آب به صورت مستقل برای یک واحد مستقل وجود دارد و برای انجام این کار، باید به موارد زیر توجه داشته باشید:

حجم مناسب مخزن برای تک واحدی را چگونه انتخاب کنیم؟

محاسبه حجم مخزن آب، یکی از فرآیندهایی است که در زمان تهیه مخزن با آن روبرو می‌شوید. اگر بخواهید حجم منبع آب مورد نیاز خود را به طور دقیق محاسبه کنید؛ باید ظرفیت‌های مختلف مخزن را بشناسید و همینطور بر اساس فرمول هندسی شکل مخزن؛ حجم آن را بر حسب لیتراژ بدست بیاورید.

اما به طور کلی، برای انتخاب حجم مناسبِ مخزن آب برای تک واحدی، باید به تعداد نفرات اعضای خانواده و متراژ واحد توجه کرد. برای مثال: اگر متراژ واحد ۱۰۰ متر مربع و تعداد اعضای خانواده ۴ نفر باشد، به یک مخزن ۵۰۰ لیتری، یک پمپِ یک اسب و منبع انبساط ۲۴ لیتری نیاز دارید.

برای واحدهای ویلایی نیز توصیه می‌شود تا از یک مخزن ۲۵۰ لیتری به همراه منبع انبساط ۲۴ لیتری، برای ۵ نفر استفاده شود. در واحدهای ویلایی به دلیل استفاده از مخزن در فضای باز، بهتر است برای ذخیره آب از مخزن آنتی باکتریال سه لایه استفاده کنید.

نصب مخزن برای یک خانه ویلایی

حجم مخزن آب برای یک خانه ویلایی نیز همانند آپارتمان، بر حسب تعداد افراد ساکن در خانه و میزان مصرف آنها (۵ نفر ۲۵۰ لیتر) محاسبه می‌شود. اما معمولا حجم مخازن را برای یک خانه ویلایی را بیشتر از یک واحد باید در نظر گرفت. در واقع این متراژ خانه ویلایی نیست که باعث می‌شود تا مخزن بزرگتری تهیه کنید، بلکه فضاهایی مانند باغچه و اتصالات بیشتر لوله‌های آب در خانه‌های ویلایی است که در نتیجه مصرف آب را بیشتر می‌کند.

نصب مخزن آب روی سطح زمین یا پشت بام

نصب مخزن آب برای منزل شخصی، می‌تواند در پشت بام یا سطح زمین انجام شود و هر کدام، مزایا و معایب خاص خود را دارند. نصب منبع آب در پشت بام؛ نه تنها برای نصب مخزن به صورت مستقل برای یک واحد، بلکه به طور کلی برای نصب مخزن آب در یک ساختمان مزیت ویژه‌ای دارد.

مزیت نصب مخزن در پشت بام؛ نیروی گرانش است که باعث سرازیر شدن آب در لوله‌های ساختمان و در نتیجه افزایش فشار آب می‌شود. در زمان قطعی برق، آب مخزن با استفاده از نیروی گرانش به داخل واحدها فرستاده می‌شود. در صورتی که اگر منبع آب بر روی سطح زمین (به طور مثال: انباری یا پارکینگ) نصب شده باشد؛ تا زمان وصل شدن برق، ناکارآمد می‌ماند.

نکات لازم در زمان نصب مخزن در پشت بام

در زمان نصب منبع در پشت بام، باید توجه داشته باشید که سقف پشت بام ظرفیت تحمل چه مخزنی را دارد؟ معمولا گنجایش تحمل سقف پشت بام ساختمان‌ها به اندازه یک مخزن ۳۰۰ لیتری تا ۵۰۰ لیتری است. عبور دادن مخزن از درب پشت بام یا به طور کلی انتقال مخزن، کار آسانی نیست و ممکن است با دشواری روبرو شود. به همین دلیل باید جوانب کار را به درستی بسنجید.

ads
جامع‌ترین راهنمای نصب صحیح مخزن آب با رعایت دستورالعمل‌ها

نصب مخزن آب برای یک واحد مسکونی، در مواردی که با عدم همکاری سایر ساکنین برای تامین هزینه مواجه شویم و یا سیستم آبرسانی به دلیل نقص در سیستم و تنظیمات و یا ضعیف بودن پمپ آب کافی به واحد مورد نظر نرسد، یک راهکار مناسب است. اولین گام برای انجام این کار، در صورتی که کنتور مشاع نداشته باشید، انتخاب یک موقعیت در ساختمان برای نصب منبع آب مستقل است و دومین گام انتخاب یک مخزن در لیتراژ مناسب، بر اساس شرایط نصب است. ضمن اینکه، باید تمهیداتی را در راستای نگهداری از منبع آب مستقل، برای یک واحد را بررسی کرد.

۵/۵ - (۵ امتیاز)
به اشتراک بگذارید :
share Telegram
share WhatsApp
share Eitaa
share Soroush
author
تیم تحریریه تهران پلیمر یارا

این تیم ، متشکل از نویسندگان باتجربه و متخصص در صنعت پلیمر است که به صورت تخصصی به نگارش مقالات و مطالب کاربردی در صنعت پلیمر و قالب گیری دورانی می پردازد. در مقالات خود سعی کردیم دانستنی های زیادی در خصوص انواع مخزن، منبع و وان های پلی اتیلن یا پلاستیکی آموزش دهیم.

برچسب ها :
دیدگاه کاربران ( ۱ نظر )
  1. سمیرا - آبان ۱۴۰۳

    سلام
    من ساکن یک واحد در طبقه پنجم یک مجتمع با ۷۰ واحد هستم. با مشکل حاد قطعی آب مواجهیم ساکنین طبقات پایین راضی به نصب پمپ و مخزن نیستن(بخاطر هزینه)
    آیا میشه تنها برای واحد خودمون مخزن نصب کنیم؟
    پیشنهادی برای رفع این مشکل دارید؟
    با تشکر

  2. تهران پلیمر یارا - آبان ۱۴۰۳

    سلام وقت بخیر
    در برخی ساختمان ها به دلیل عدم پیش بینی محلی برای نصب مخزن و پمپ آب یا عدم همکاری ساکنین برای نصب تاسیسات مناسب، مشکل قطعی یا افت فشار آب بوجود میاد.
    شما میتونید با هماهنگی مدیر ساختمان مخزن و پمپ مستقلی رو برای واحد خودتون نصب کنید.